Varnost, varovanje osebnih podatkov in komunikacija

PSD ETR uporablja ustrezna rešitve za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Plačila se izvajajo preko svetovno priznanega posrednika plačil Braintree, kar kupcu daje višjo raven varnosti, saj obstoja še en vmesni sistem varovanja kupčevih podatkov o plačilih.

PSD ETR se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

PSD ETR za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev PSD ETR pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, naslov, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s PSD ETR.

PSD ETR bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov). Tretjim osebam PSD ETR ne bo v nobenem primeru izročil podatke, sicer je za varovanje osebnih podatkov odgovoren tudi uporabnik sam. Ta mora poskrbeti za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

PSD ETR bo z uporabnikom vselej v stiku preko elektronske pošte, ali podobnih elektronskih sporočil in sicer na sledeči način:

  • oglasna sporočila, akcije, pormocije in druge tržne tehnike z jasno razvidnim pošiljateljem,
  • nedvoumna navodila glede udeležbe v določenih nagradnih igrah in podobno,
  • ponujena odjava na vsakem izmed sporočil.